📢 𝙑ë𝙢ë𝙣𝙙𝙟𝙚 𝙩ë 𝙜𝙟𝙞𝙩𝙝ë 𝙩ë 𝙧𝙞𝙣𝙟𝙫𝙚!
Është koha për të folur për varësinë nga rrjetet sociale.
Ndonëse jetojmë në një kohë kur është mirë të qëndrojmë të lidhur me miqtë dhe familjen në internet, kalimi i tepërt i kohës në mediat sociale mund të jetë i dëmshëm për shëndetin tonë mendor dhe mirëqenien e përgjithshme sociale, emocionale dhe atë psikologjike.
🗂️ Studimet kanë treguar se përdorimi i tepërt i mediave sociale mund të çojë në përjetimim e ndjesive të ankthit, ndjenja depresioni si dhe vetmie.
💤 Përdorimi i tepërt i mediave sociale mund të ndikojë në produktivitetin individual përgjatë ditës në mënyrë të drejpërdrejtë duke ndikuar gjumin tonë.
📌Sa më pak orë gjumë të bëjmë , dhe ca më i çrregullt të jetë ky i fundit , aq më i dëmshëm është.
Pra, bëni një pushim nga koha që qëndroni në media sociale ( feed scrolling) dhe provoni disa aktivitete të tjera si p.sh leximi i një libri, shëtitja ose kalimi i kohës me një shok, më vëllain apo motrën më të madhe ose më të vogël etj.
📌 Mos harroni se, media sociale është një mjet, por JO një domosdoshmëri.
📌Mos e lini të pushtojë jetën tuaj. Merrni kontrollin dhe jepni përparësi shëndetit tuaj mendor dhe fizik.
Dhe mos harroni linja e këshillimit është këtu për ju
1

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>